demiwater productie

Demiwater produceren met Grünbeck

In drinkwater zitten zouten die voor een proces onwenselijk zijn. Om deze redenen is er een techniek ontwikkeld om deze zouten te verwijderen namelijk; Reverse Osmose (RO) ook wel "omgekeerde osmose" genoemd. Deze installaties produceren gedemineraliseerd water ook wel "ontzoutwater" of "demiwater" genoemd. Demiwater wordt voor zeer veel toepassingen ingezet. Denk hierbij aan ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. 

Demiwater voor bijvoorbeeld Stoomproductie

Niet voor niets wordt demiwater door haar zuivere karakter veel gebruikt voor de productie van stoom. Het voorkomt kalk en corrosie in de ketels en heeft als positieve eigenschap dat er minder gespuid hoeft te worden. Hierdoor wordt veel energie bespaart en zijn er minder chemicaliën nodig. Het is hierdoor zeer duurzaam! 

Demiwater productie in ziekenhuis
Demiwater behandelingsinstallatie ziekenhuis
Demiwater productie industrie
Demiwater behandelingsinstallatie industrie

Gedemineraliseerd water maken

Voor het verwijderen van zouten uit het water is omgekeerde osmose (reverse osmosis, RO) de meest voor de hand liggende methode. In een RO-installaties worden membranen gebruikt om opgeloste stoffen in het water te verwijderen. Grünbeck levert diverse demiwaterinstallaties van zeer klein 125l/uur tot en met installaties van > 400m3/uur. De RO-installaties kunnen worden uitgebreid met een drukverhoginginstallatie, een onthardingsinstallatie, een ultrafiltratie-unit, een electro-deïonisator (EDI) en UV-desinfectie. Zo krijgt u, dankzij onze diversiteit aan installaties, goed gedemineraliseerd water dat voldoet aan uw specifieke wensen.

Compacte demiwaterplant op 1 unit (skid)

Grünbeck levert compacte installaties die af-fabriek reeds getest zijn. De installaties zijn hierdoor zeer bedrijfszeker en ondervinden we geen verassingen tijdens de opstart. Hieronder een voorbeeld van een compacte demiwaterplant compleet met een waterfilter (ook wel fijnfilter of voorfilter genoemd), een Delta P waterontharder, een wateranalyse-automaat Geno-softwatch voor het controleren van de rest-hardheid, een actief koolfilter voor de verwijdering van chloor en een omgekeerde osmose installatie GENO-OSMO-X.

demkiwaterplant

Demiwaterinstallatie UMC Utrecht

UMC Utrecht zeer tevreden over nieuwe waterbehandelingsinstallatie van Grünbeck. Lees de ervaringen van UMC Utrecht: klik hier.