Klant aan het woord

“Waterontharder softliQ van Grünbeck stak boven de concurrentie uit”

Onthard water heeft belangrijke voordelen. Hard water veroorzaakt kalkaanslag op tegels, kranen en douchedeuren, voelt niet prettig op de huid en zorgt ervoor dat de kleur van kleding eerder vervaagt. “Maar voor mij was het belangrijkste voordeel dat apparatuur die gebruik maakt van zacht water, langer mee gaat”, vertelt een trouwe klant van Grünbeck, een particulier die 23 jaar geleden zijn eerste waterontharder aanschafte. “De levensduur van vaatwassers en wasmachines wordt dankzij een waterontharder gemakkelijk met vier tot vijf jaar verlengd. En bovendien hoef ik tijdens het douchen of het wassen van kleding veel minder zeep te gebruiken.”

Nieuwe technologie

Na 23 jaar was de waterontharder, van een Amerikaans merk, echter aan vervanging toe. Begin dit jaar heeft de klant daarom zijn oog laten vallen op de softliQ waterontharder van Grünbeck. “Het was puur toeval dat ik Grünbeck tegenkwam. Voor de Vereniging van Eigenaars (VvE) van het appartementencomplex waar ik woon was ik op zoek naar een nieuwe hydrofoor, een drukverhogingsinstallatie. Al surfende op het internet kwam ik Grünbeck tegen: leverancier van hydroforen, maar óók van waterontharders. Ik heb hun softliQ vergeleken met andere waterontharders die in Nederland verkrijgbaar zijn. Veel van die apparaten zijn qua technologie niet beter dan de waterontharder die ik 23 jaar geleden kocht. De softliQ van Grünbeck stak met kop en schouders boven de rest uit, namelijk door alle nadelen die ik van mijn huidige ontharder wist, goed te tackelen. Zo heeft de softliQ een goed reinigingssysteem, een goed regelsysteem en is het ontwerp van het zoutvat gebruiksvriendelijk. Er zitten geen rare hoeken in, waardoor ook dit goed te reinigen is.”

Positieve ervaringen met Grünbeck

Begin april is de softliQ geïnstalleerd en de eerste ervaringen zijn positief. “De ontharder werkt erg goed, ik ben er blij mee! Ik heb ook het idee dat er minder weerstand is, waardoor er meer water uit de kraan komt dan voorheen.” De klant kan zijn softliQ vanaf zijn smartphone of tablet met de myGrünbeck app bedienen. In de app kan de toestand en het rendement van de waterontharder gecontroleerd worden, zijn statistieken inzichtelijk en kunnen de instellingen worden aangepast. “Ik ben al met al dan ook erg positief over Grünbeck! Het eerste contact was meteen al prettig, ik heb snel een keurige offerte ontvangen, vragen werden goed beantwoord en de installatie is goed verlopen. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over het jaarlijkse onderhoud aan de softliQ, maar ook daar heb ik alle vertrouwen in!