Demiwater produceren met Grünbeck

In drinkwater zitten stoffen die voor een proces onwenselijk kunnen zijn. Om deze redenen zijn er technieken ontwikkeld om deze stoffen te verwijderen. Een van deze technieken is Reverse Osmose (RO) ook wel "omgekeerde osmose" genoemd. De installaties produceren gedemineraliseerd water ook wel "ontzoutwater" of "demiwater" genoemd. Demiwater wordt voor zeer veel toepassingen ingezet. Denk hierbij aan ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. 

Demiwater voor bijvoorbeeld Stoomproductie

Niet voor niets wordt demiwater door haar zuivere karakter veel gebruikt voor de productie van stoom. Het voorkomt kalk en corrosie in de ketels en heeft als positieve eigenschap dat er minder gespuid hoeft te worden. Hierdoor wordt veel energie bespaart en zijn er minder chemicaliën nodig. Het is hierdoor zeer duurzaam! 

Gedemineraliseerd water maken

Voor het verwijderen van zouten uit het water is omgekeerde osmose (reverse osmosis, RO) de meest voor de hand liggende methode. In een RO-installaties worden membranen gebruikt om opgeloste stoffen in het water te verwijderen. Grünbeck levert diverse demiwaterinstallaties van zeer klein 125l/uur tot en met installaties van > 400m3/uur. De RO-installaties kunnen worden uitgebreid met een drukverhoginginstallatie, een onthardingsinstallatie, een ultrafiltratie-unit, een electro-deïonisator (EDI) en UV-desinfectie. Zo krijgt u, dankzij onze diversiteit aan installaties, goed gedemineraliseerd water dat voldoet aan uw specifieke wensen.

Compacte demiwaterplant op 1 unit (skid)

Grünbeck levert compacte installaties die af-fabriek reeds getest zijn. Hierdoor kunnen de installaties probleemloos worden geïnstalleerd en opgestart. Door onze standaardisatie zijn de installaties zeer betrouwbaar. Hieronder een voorbeeld van een compacte demiwaterplant compleet met een fijnfilter, een Delta P waterontharder, een wateranalyse-automaat Geno-softwatch voor het controleren van de rest-hardheid, een actief koolfilter voor de verwijdering van chloor en een omgekeerde osmose installatie GENO-OSMO-X.

Demiwaterinstallatie UMC Utrecht

UMC Utrecht zeer tevreden over nieuwe waterbehandelingsinstallatie van Grünbeck. Lees de ervaringen van UMC Utrecht: klik hier.