Ontharden en ontzouten van ketelvoeding/suppletiewater

Bij het gebruik van uw (stoom)ketel zitten er stoffen in het water die problemen kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan kalk en corrosie. Deze problemen kunnen voor uitval zorgen en zullen lange termijn de levensduur van uw warmtewisselaar, leidingen en appendages verkorten. Om afzetting, corrosie en andere problemen te voorkomen weten we bij Grünbeck als geen ander dat het ontharden, ontgassen, conditioneren en/of ontzouten van uw ketelwater van essentieel belang is.

Ketelwaterbehandeling door Grünbeck

Niet alleen realiseert u met de ketelwaterbehandeling van Grünbeck een optimale levensduur van uw ketel, ook bespaart u op energie en onderhoud. Door naast ontharden en ontgassen ook te ontzouten, voorkomt u namelijk dat de zouten zich sneller in de ketel op concentreren en er veel gespuid moet worden. Met het spuien gaat er, zoals u wellicht wel weet, veel energie verloren. Minder spuien betekent dus simpelweg besparen op uw energiekosten. Tevens wordt het chemicaliënverbruik fors verminderd! Een installatie kan bestaan uit:

hardheidstester

Calculatietool voor energiebesparing

Met onze calculatietool berekenen de professionals van Grünbeck voor u in enkele minuten welke energiebesparing u kunt realiseren. Deze calculatie is voor u kosteloos! Met onze waterbehandelingsinstallaties kunt u vervolgens uw ketelwater optimaal onderhouden.

Energiebesparing bij Fuite Veevoeders

Behandeling ketelvoedingswaterGebroeders Fuite Veevoeders bespaart op energie met omgekeerde osmose-installatie van Grünbeck. Lees de ervaringen van Fuite: Klik hier.